ST-Koneistus 50 vuotta

Alkusanat

Koska 50-vuotisen historian tiivistäminen yhdeksi artikkeliksi osoittautui melko mahdottomaksi tehtäväksi, päätimme jakaa kertomuksen kolmeen osaan. Tämä on artikkelisarjan ensimmäinen osa, joista loput kaksi julkaistaan kuluvan juhlavuoden aikana.

Alkusanoina todettakoon, että ST-Koneistus on valmistanut vaativia hydrauliikkatuotteita lukuisille suomalaisille ja kansainvälisille kone- ja laitevalmistajille nyt jo 50 vuoden ajan. 

Maailma on myllertänyt ennenkin ja yritys on vuosikymmenten saatossa nähnyt öljykriisejä, lamoja, sotia sekä maiden romahtamisia.

Nykyisin ST-Koneituksen palveluksessa työskentelee yli 60 työntekijää ja sen valmistamia tuotteita toimitetaan kymmeniin maihin ympäri maailman. Näin ei ole kuitenkaan aina ollut.

Vuonna 1970 oli ainoastaan sorvi, Seppo ja Tuomo.

”Kysyin Sepolta, että ryhtyisikö hän sorvaamaan, jos minä hommaisin töitä. Ei hän sitä montaa hetkeä miettinyt.”

Tuomo Peltonen, ST-Koneistuksen perustaja

Tie yrittäjäksi

Peltosten perhe muutti Ylöjärvelle Ruukista vuonna 1954. Paikallinen saha ja tiilitehdas olivat sulkeneet ovensa, eikä Kekkosen perustama Rautaruukki ehtinyt vielä silloin ratkaisemaan alueen kokemaa työttömyyttä.  

– Isäni sai täältä töitä Outokummun kaivokselta kuulamyllärinä ja äiti pääsi puolestaan töihin Pyynikin kaljatehtaalle.

Kuten kuvitella saattaa, 50-luvun Suomessa moni asia oli toisin kuin nyt. Esimerkiksi rahan saaminen omilta vanhemmilta oli hyvin vieras ajatus. Tästä huolimatta rahaa saattoi yrittää keksiä itse.

Tuomo kertookin tienanneensa ensimmäiset rahansa jo ennen kouluikää ravustamalla ja keräämällä käpyjä.

– Myöhemmin, kun olimme jo muuttaneet Ylöjärvelle, aloin jobata myös kuparia, messinkiä ja alumiinia. Ravustin silloin myös käytännössä puoliammatikseni.

Tuomo kokee taipumuksensa yrittää ja halunsa pitää huolta omasta taloudestaan olleen synnynnäisiä ominaisuuksia, joille hän ei ole varsinaisesti voinut mitään.

– En minä yrittämistä koskaan kovin tietoisesti miettinyt. Se oli ehkä vain ajan kysymys koska ryhtyisin lopullisesti yrittäjäksi. En minä oikein muunlaista elämää olisi osannut itselleni kuvitella.

Vuonna 1970 yrittäjähenkisyys nosti jälleen päätään. Tuomo oli päätynyt opiskelemaan Tampereen Teknilliseen opistoon, minkä päätteeksi hän onnistui saamaan töitä Hydrauli Osakeyhtiö nimisestä yrityksestä. Yritys valmisti Lokomolle, ja sen vuonna 1970 ostaneelle Rauma-Repolalle sylintereitä. 

Heti töihin päästyään Tuomo sai idean. Hän alkaisi valmistaa omalle työnantajalleen sylinterinosia veljensä avustuksella.

– Kysyin Sepolta, että ryhtyisikö hän sorvaamaan, jos minä hommaisin töitä. Seppo oli silloin toisaalla sorvarina, eikä hän sitä montaa hetkeä miettinyt, kun jo irtisanoutui ja niin me ryhdyttiin yrittäjiksi.

”Ne ajattelivat, että eihän työläiskakarat voi mitään yrittämisestä ymmärtää.”

Tuomo Peltonen, ST-Koneistuksen perustaja

previous arrow
next arrow
Slider

Ensimmäiset rakennusluvat äidiltä

Tuomo ja Seppo ostivat ensimmäisen sorvinsa keväällä 1970. Työtilat puolestaan järjestettiin kotitalon tallista Soppeenmäestä.

Veljekset yrittivät alkuvuosina saada myös Ylöjärveltä teollisuustonttia, mutta kunnanmiehet eivät ajatusta sulattaneet.

– Ne ajattelivat, että mitä me sellaisella tehtäisiin, että eihän työläiskakarat voi mitään yrittämisestä ymmärtää!

Tilan puute alkoi kuitenkin muodostua todelliseksi ongelmaksi viimeistään siinä vaiheessa, kun veljekset olivat palkanneet muutaman ulkopuolisen työntekijän. Lisäksi pieneen pihatalliin oli ahdettu jo toinen sorvi ja jyrsinkonekin oli tulossa. 

Lopulta tilaongelmakin ratkesi, mutta sitä ei ratkaissut kunta.

– Ajattelin että ja perkele, mehän rakennetaan ne tilat. Kysyimme äidiltä, että onko hänellä mitään sitä vastaan, jos takapihalle ilmestyy 80m2 lisärakennus.

Eikä äidillä ollut. Niinpä ST-koneistuksen ensimmäisen laajennuksen sokkeli valettiin hämäräaikaan ja itse tila pystytettiin tuttavaporukalla viikonlopun aikana, ettei kunta päässyt keskeyttämään rakennusprojektia.

– Pian kunnassa alettiin puhua, että: ”on ne Peltosen veljekset hulluja, kun ne rakentelevat hallejakin ilman lupia. Pakko niille on tontti antaa.” Sitten me saatiin kunnalta tontti ja ihan anomatta. Se on tämä Hopeatie 3, jossa nyt olemme.

”Mietin, että kyllä mekin tuollaisia osataan tehdä.”

Tuomo Peltonen, ST-Koneistuksen perustaja

previous arrow
next arrow
Slider

Opetus yhden asiakkaan palvelemisesta

Rauma-Repola oli Hydrauliikka Osakeyhtiön tärkeä asiakas, joka puolestaan oli ST-koneistuksen ainoa asiakas. Venttiileitä ja sylintereitä meni muutaman vuoden ajan tuhansittain Tampereella valmistettaviin nostureihin ja metsäkoneisiin.

70-luvun puolessa välissä pankit kuitenkin pysäyttivät Rauma-Repolan toiminnan öljykriisin saattelemana ja Peltosen veljeksiltä loppuivat työt kerta heitolla.

Pian ST-Koneistus joutui lomauttamaan kaikki työntekijänsä ja toiminta jouduttiin aloittamaan käytännössä alusta. 

Uusi liiketoimintamahdollisuus ilmaantui kuitenkin kuin tyhjästä. Tuomolle oli nimittäin pistänyt silmään, että kaikki Suomessa käytettävät hydrauliikkapohjalaatat olivat peräisin joko saksalaiselta Boch Rexrothilta tai brittiläiseltä Vickersiltä.

– Mietin, että kyllä mekin tuollaisia osataan tehdä. Piirsin heidän katalogien pohjalta vastaavia tuotteita ja lähdin myymään niitä ympäri Suomea. Esimerkiksi Ponsse tilasi meiltä 70-luvulla paljon piirtämiäni pohjalaattoja.

Muitakin asiakkaita alkoi ilmaantua nopeaan tahtiin, kun sana edullisemmasta ja kotimaisesta toimittajasta alkoi levitä.

– Käänsimme työtilanteen ympäri lopulta melko nopeasti. Siinä opittiin samalla, kuinka voi käydä, jos palvellaan vain yhtä asiakasta. 

80-luvulle siirryttäessä ST-Koneistuksella oli jo useampi sata asiakasta. Lisäksi teknologian kehittyessä tuottavuudessa otettiin merkittäviä edistys askelia.


ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja. Jo 50 vuoden ajan tehtävämme on ollut auttaa hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta niiden laadukkaiden lopputuotteiden valmistuksessa.

Sandvikin ja ST-Koneistuksen yhteistyö toimii: ”Laitteemme ovat jopa puhtaampia kuin edellytämme”

Sandvik Mining and Rock Technology -yksikön hydrauliikka ja pneumatiikka hankintojen asiakkuuspäällikkö Pentti Enlundin mukaan ST-Koneistus on luultavasti ainut suomalaisyritys, jonka sekä koneistusosaaminen että kokoonpanotilojen puhtaustaso riittävät varmuudella DE100 -sarjan ohjauspaneeleiden valmistamiseen.

– Itse hydrauliikkalohkon valmistuksen ja kokoonpanon lisäksi ST-Koneistus tekee kaikki ohjauspaneeliin liittyvät hankinnat puolestamme. Saamme valmiin järjestelmän testattuna saman katon alta, Enlund kuvailee kumppanuutta.

ST-Koneistus on vastannut Sandvik DE100-sarjan kaikkien ohjauspaneeleiden valmistuksesta nyt muutaman vuoden ajan. Yhteistyötä aloitettaessa tuotantoprosessi ja sen vaatimukset käytiin yhdessä huolellisesti läpi.

Yhteistyötahot tekivät monta vierailua puolin ja toisin ennen tuotannon aloittamista. Keskusteluja käytiin muun muassa siitä kuinka kokoonpanon ja komponenttihankinnan laatu varmistetaan.

– ST-Koneistuksella oli uskottava visio siitä, kuinka he haluavat kehittyä ja he ovat myös toimineet sen mukaisesti. Vaikka yhteistyömme on vasta alussa, olen vakuuttunut heidän kyvystään kehittyä perinteisestä lohkovalmistajasta vaativien hydrauliikkajärjestelmien toimittajaksi.

”Olen vakuuttunut heidän kyvystään kehittyä perinteisestä lohkovalmistajasta vaativien hydrauliikkajärjestelmien toimittajaksi.”

Pentti Enlund, Sandvik Mining and Rock Technology

control panel
Malminetsintälaite poraa maankuoreen putkia, joiden sisältöä tutkimalla malmin syvyys ja määrä saadaan selville.

Kovat puhtausvaatimukset  

Malminetsintälaitteiden ohjauspaneelien kokoonpano muodostuu noin 50 kytkettävästä osasta. Lohkon lisäksi mukana on mm. letkuja, venttiilejä, mittaristo sekä ohjauslaitteisto. ST-Koneistus kokoonpanee ja kytkee kaiken Sandvikille valmiiksi.

Puhtausvaatimuksena on ettei 0,6 millimetriä suurempia roskapartikkeleita päädy malminetsintälaitteiden hydrauliikkajärjestelmään. ST-Koneistus on tehnyt viime vuosina merkittäviä investointeja kokoonpanotoimintansa puhtauteen juuri kone- ja laiteteollisuuden kovia puhtausvaatimuksia silmällä pitäen.

– Olemme tietoisia siitä, että ST-Koneistuksen ansiosta laitteemme ovat jopa puhtaampia kuin edellytämme. Yhteistyömme voi hyvinkin laajentua myös muihin tuotteisiin tulevaisuudessa.

Sandvikille tuotteiden toimivuus on kaikki kaikessa. Yhtiö testaa kaikkia maailmalle lähtevät laitteensa myös itse, mitä varten sillä on Tampereen Myllypurossa neljä kilometriä pitkä testikaivos.

”Koska kaikki merkit viittaavat siihen, että sähköautoilu kasvaa lähivuosina Kiinassa eksponentiaalisesti, on ymmärrettävää, että kaivosyhtiöt haluavat löytää sähköautoissa runsaasti käytettävää jalometallia.”

Pentti Enlund, Sandvik Mining and Rock Technology

control panel
Tutkimussyvyydet DE100 -sarjan laitteilla liikkuvat jopa 230-1500 metrin välillä.

DE100-sarjan kysyntä kasvavat käsi kädessä sähköautoilun kanssa

Kaivosyhtiöt etsivät malminetsintälaitteilla uusien kaivosten paikkoja. Lisäksi laitteilla voidaan selvittää, miten jo löydetty malmisuoni etenee maan alla.

Sandvik DE100-sarjan menekki on ollut nousujohteista viime vuosina. Kysynnän kasvu johtuu pitkälti siitä, että kaikki haluavat löytää juuri nyt kuparia. Kuparin kova tarve puolestaan selittyy kiinalaisilla ja sähköautoilla.

Jo nyt yli puolet maailman sähköautoista valmistetaan Kiinassa. Lisäksi Kiinan eteläisin maakunta Hainan on ilmoittanut, että kaikki siellä myytävät henkilöautot tulee olla sähkö- tai hybridikäyttöisiä vuoteen 2030 mennessä. Kupari liittyy yhtälöön puolestaan siten, että sähköauton valmistaminen vaatii huomattavan paljon kuparia.

– Koska kaikki merkit viittaavat siihen, että sähköautoilu kasvaa lähivuosina Kiinassa eksponentiaalisesti, on ymmärrettävää, että kaivosyhtiöt haluavat löytää sähköautoissa runsaasti käytettävää jalometallia, Enlund pohtii.

Vuonna 2016 kymmenen maailman suurinta kaivosyhtiötä käyttivät 90% etsintäbudjeteistaan juuri kuparin ja kullan etsintään. Rahana se vastaa 1.5 miljardia dollaria, ja etsintäbudjetit ovat sittemmin vain kasvaneet.

Esimerkiksi sähköautojen akuissa käytettävien alkuaineiden kuten litiumin ja koboltin etsintään käytettävät voimavarat kasvoivat 82% vuonna 2018.

Kupari puolestaan käytetään suurelta osin sähköautoissa sen sähköjohtoihin.

– Siinä missä tavanomaisen polttomoottoriauton valmistus vie kuparia 20 kiloa Tesla vaatii sitä 80 kiloa. Sähköautoilu on jo itsessään positiivinen ilmiö, mutta kaiken muun hyvän lisäksi se lisää myös etsintälaitteidemme kysyntää.

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta laitekantaa hyödyntäen.

Autamme hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta valmistamaan laadukkaita lopputuotteita kilpailukykyiseen hintaan maailmanlaajuisesti. 

Toimipaikkamme on Ylöjärvellä Pirkanmaalla, missä yrityksemme palveluksessa työskentelee 60 työntekijää. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 10 miljoonan euroa, josta 40 % muodostui viennistä.

ST-Koneistus on ostanut Kratosin hydrauliikkapaineenmuuntimien tuoteoikeudet!

Paineenmuuntimia käytetään hydrauliikkavoiman hyötysuhteen parantamiseen. Esimerkiksi traktorikäyttöiset lisälaitteet kuten koukkulavat, energiakourat, klapikoneet sekä muut maa- ja metsätalouslaitevalmistajat voivat tehostaa toimintaansa paineenmuuntimien avulla.

ST-Koneistus on vastannut laitteiden valmistuksesta jo useamman vuoden ajan. Tähän asti tuotteiden tuotantovolyymit ovat olleet noin 200 paineenmuunninta vuodessa. Nyt ST-Koneistuksen tavoitteena on kymmenkertaistaa paineenmuuntimien myynti seuraavan viiden vuoden aikana.

– Nämä ovat erinomaisia laitteita ja niille löytyy paljon käyttökohteita. Olen varma, että paineenmuuntimet menestyvät, kun niiden tarjoama hyöty esitetään kohderyhmälle oikealla tavalla, ST-Koneistuksen kehityksestä vastaava yrittäjäomistaja Tommi Peltonen kertoo.

Patentoidut Speed+ ja Power+ -paineenmuuntimet on kehitetty ratkaisemaan kaksi yleistä ongelmaa, joita esiintyy hydraulista sylinteritekniikkaa hyödyntävissä koneissa ja laitteissa:

  • Vakiotilavuuspumpun sylinterin nopeus on sama, vaati sylinterin isku voimaa tai ei.
  • Järjestelmän painetaso ei mahdollista sylinterin koko voimantuottopotentiaalin hyödyntämistä.

”Paineenmuunnin on verrattavissa automaattivaihteistoon, joka vaihtaa hydrauliikkajärjestelmässä vaihdetta tarpeen mukaan, joko isommalle tai pienemmälle.”

Hydrauliikkajärjestelmän automaattivaihteisto

Periaatteessa paineenmuunnin toimii hydrauliikkajärjestelmässä pumpun ja sylinterin välissä ”vaihdelaatikkona”, joka säätelee nopeuden ja voiman suhdetta. Paineenmuuntimeen voidaan määrittää raja-arvo koska se osallistuu järjestelmän toimintaan.

Esimerkiksi Speed+ lisää sylinterin nopeutta kevyessä liikkeessä, mutta samalla alentaa sen voimaa. Voimatarpeen noustessa paineenmuunnin kytkeytyy irti ja palauttaa järjestelmään sen alkuperäisen painetason ja tilavuusvirran.

Power+ puolestaan hyödyntää järjestelmän alkuperäistä painetasoa ja tilavuusvirtaa niin pitkään kunnes voimatarve ylittää kytkentäpisteen. Power+:n avulla samalla sylinterillä voidaan tuottaa jopa 1.4 – 2.2 kertainen voima sylinteristä riippuen.

Paineenmuunnin on verrattavissa automaattivaihteistoon, joka vaihtaa hydrauliikkajärjestelmässä vaihdetta tarpeen mukaan, joko isommalle tai pienemmälle.

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta laitekantaa hyödyntäen.

Autamme hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta valmistamaan laadukkaita lopputuotteita kilpailukykyiseen hintaan maailmanlaajuisesti. 

Toimipaikkamme on Ylöjärvellä Pirkanmaalla, missä yrityksemme palveluksessa työskentelee 60 työntekijää. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 10 miljoonan euroa, josta 40 % muodostui viennistä.

ST-Koneistus mukana Tampereen European Golden League -lentopalloturnauksessa!

ST-Koneistus on mukana Tampereella järjestettävässä European Golden League -lentopalloturnauksessa!

Tapahtuma järjestetään ensi viikonloppuna Hakametsän jäähallissa, missä Suomen miehet kohtaavat Ukrainan ja naiset Espanjan.

ST-Koneistus on yksi tapahtuman yhteistyökumppaneista ja sen logo näkyy otteluiden aikana pelikentän laidalla olevalla LED-mainostaululla.

Kaksi European Golden Leaguen parasta joukkuetta selviytyy ensi kesän FIVB Challenger Cupiin, josta voittaja saa paikan vuoden 2020 Volleyball Nations Leagueen. Ottelut esitetään myös Ruutu+ kanavalla.

 

>> Liput tapahtumaan

 

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta laitekantaa hyödyntäen.

Autamme hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta valmistamaan laadukkaita lopputuotteita kilpailukykyiseen hintaan maailmanlaajuisesti. 

Toimipaikkamme on Ylöjärvellä Pirkanmaalla, missä yrityksemme palveluksessa työskentelee 60 työntekijää. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 10 miljoonan euroa, josta 40 % muodostui viennistä.

Haemme koneistajaa ja sorvaria!

Haemme koneistajaa ja sorvaria vakituisiin työsuhteisiin. Arvostamme kokemusta, mutta olemme myös valmiita kouluttamaan todellista asennetta osoittavista yksilöistä alan terävintä kärkeä!

Edellytämme työntekijöiltämme huolellisuutta sekä kykyä suunnitelmalliseen työskentelyyn. Lisäksi toivomme sinulta joustavaa suhtautumista työaikoihin. Vastavuoroisesti me työnantajana joustamme, jotta arkesi ja lomasi toimisivat mahdollisimman mukavasti elämäntilanteesi mukaan.

Eduksi työssä katsotaan:

  • Ammatillinen koulutus
  • Työkokemus
  • Mazatrol-ohjauksen hallinta
  • Joustava asenne

Tarjoamme sinulle vakituisen työsuhteen vakavaraisessa ja kasvavassa yrityksessä. ST-Koneistus Oy panostaa voimakkaasti henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen sekä hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi: hakemus@st-koneistus.fi.

Paikat täytetään heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

Lisätietoja: Tommi Peltonen puh. 040 594 7167.

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta laitekantaa hyödyntäen.

Autamme hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta valmistamaan laadukkaita lopputuotteita kilpailukykyiseen hintaan maailmanlaajuisesti. 

Toimipaikkamme on Ylöjärvellä Pirkanmaalla, missä yrityksemme palveluksessa työskentelee 60 työntekijää. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 10 miljoonan euroa, josta 40 % muodostui viennistä.

Tuotantomme on tehostunut

Viime keväänä julkistamamme 1400 neliön tuotantotilalaajennus on kaikilta osin valmis. Samassa yhteydessä investoimme myös uuteen kokoonpanotilaan, kahteen Palletech-järjestelmällä varustettuun Mazak HCN-6800 -monitoimityöstökeskukseen sekä Tool Hive -työkalumakasiiniin.

Uusi Mazak-kokonaisuutemme on erityisen tuottava juuri erikoissarjoissa, jolloin tuotettavat sarjat ovat määrällisesti pieniä mutta toistuvia.

 

Mihin uuden Pallectech-järjestelmämme tehokkuus perustuu?

• Järjestelmä kykenee muistamaan kaikki kertaalleen valmistamansa hydrauliikkalohkot sekä niissä käyttämänsä työkalut.

 

• Järjestelmän ohjelmointiajat ovat lyhyitä, ja samalla tuotanto on ympärivuorokautista.

 

• Järjestelmä mahdollistaa jonoon 32 työn ohjelmoinnin, minkä jälkeen tuotteet valmistuvat ilman miehitystä.

 

• Järjestelmässä on myös optio kolmelle uudelle monitoimityöstökeskukselle, joista ensimmäiselle pohjatyöt on tehty valmiiksi. Viidellä monitoimityöstökeskuksella järjestelmään on mahdollistaa ohjelmoida jonoon jopa 68 eri sarjatyötä.

 

Korkea kysyntä toi haasteita

Kysyntä yllätti ST-Koneistuksen alkuvuodesta 2017. Toimitusaika nousi kahdeksan viikon tavoitetasosta 14 viikkoon, ja lisäksi joidenkin toimitusten osalta ei kyetty pysymään ilmoitetussa aikataulussa.

ST-Koneistuksen kehityksestä vastaava omistajayrittäjä Tommi Peltonen kertoo uusien koneiden purkaneen tuotannon ylikuormitusta tehokkaasti alkuvuoden aikana.

– Uusien koneiden ansiosta myöhästymiset on nyt saatu karsittua pois. Niitä kuitenkin tapahtui ja olemme siitä äärimmäisen pahoillamme, Peltonen viestittää.

ST-Koneistus teki investointipäätöksen laajennuksesta sekä uusista Mazak HCN-6800 -monitoimityöstökeskuksista syksyllä 2017. Koneiden toimitusaika oli kuitenkin 13 kuukautta, minkä lisäksi ne myöhästyivät kaksi kuukautta sovitusta.

Peltosen mukaan ST-Koneistus tekee kaikkensa, jotta vastaavalta tilanteelta tulevaisuudessa vältyttäisiin. Esimerkiksi toimintamalleja pyritään uudistamaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

– Pyrimme markkinoimaan tällä hetkellä yhteistyömallia, joka tarjoaisi molemmille osapuolille parempaa ennustettavuutta sekä hinnan että volyymien suhteen. Kyseinen yhteistyömalli ei ainoastaan paranna tuotteidemme osto- ja toimitusprosessin hallintaa, vaan se mahdollistaa myös meidän osaltamme ajoissa riittävät investoinnit.

 

mazak laajennus

Haemme osaavia ja lahjakkaita koneistajia!

Haemme nyt monitoimisorveille ja vaakakaraisille työstökeskuksille useita koneistajia, joilta työt sujuvat. Työsuhde on vakituinen.

Tehtävässä työskentelet tiiviissä yhteistyössä muiden koneistajiemme kanssa. Arvostamme kokemusta, mutta olemme myös valmiita kouluttamaan todellista asennetta osoittavista yksilöistä alan terävintä kärkeä!

Edellytämme työntekijöiltämme huolellisuutta sekä kykyä suunnitelmalliseen työskentelyyn. Lisäksi toivomme sinulta joustavaa suhtautumista työaikoihin. Vastavuoroisesti me työnantajana joustamme, jotta arkesi ja lomasi toimisivat mahdollisimman mukavasti elämäntilanteesi mukaan.

Eduksi työssä katsotaan:

  • Ammatillinen koulutus
  • Työkokemus
  • Mazatrol-ohjauksen hallinta
  • Joustava asenne

Tarjoamme sinulle vakituisen työsuhteen vakavaraisessa ja kasvavassa yrityksessä. ST-Koneistus Oy panostaa voimakkaasti henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen sekä hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 10.2.2019 mennessä osoitteeseen: hakemus@st-koneistus.fi. Työt voit aloittaa heti helmikuussa 2019.

Lisätietoja: Tommi Peltonen puh. 040 594 7167.

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta laitekantaa hyödyntäen.

Autamme hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta valmistamaan laadukkaita lopputuotteita kilpailukykyiseen hintaan maailmanlaajuisesti. 

Toimipaikkamme on Ylöjärvellä Pirkanmaalla, missä yrityksemme palveluksessa työskentelee 60 työntekijää. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 10 miljoonan euroa, josta 40 % muodostui viennistä.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Olemme tehneet joululahjoituksen Hope Yhdessä & Yhteisesti ry:lle. HOPE on hyväntekeväisyysyhdistys, joka auttaa vähävaraisten perheiden lapsia samaan vaatteita, leluja ja harrastusvälineitä. 

Toivotamme lahjoituksen myötä kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 

Lämpimin terveisin,

ST-Koneistus

Olemme päivittäneet laatu- ja ympäristöstandardimme 2015-versioihin

ST-Koneistus on päivittänyt laadunhallintajärjestelmänsä uudistetun ISO 9001:2015 -version mukaiseksi ja ympäristöjärjestelmänsä ISO 14001:2015 -version mukaiseksi. Järjestelmien päivittäminen oli yksi tärkeä osa jatkuvan kehittämisen tavoitettamme.

Standardien uusissa versioissa johdon sitouttamisen merkitystä on korostettu. Uudistus on hyvä, sillä laatu- ja ympäristöasiat kuuluvat koko organisaatiolle, eivät ainoastaan tuotannolle, kuten usein mielletään.

 

– Johdon osallistaminen on tärkeää, koska johdon esimerkin ansiosta muidenkin aktiivisuutta saadaan lisättyä. Johdon esimerkin ansiosta työntekijöiden omaehtoinen sitoutuminen laatu- ja ympäristöasioihin lisääntyy ja se voi levitä organisaatiossa hyvinkin laajalti, ST-Koneistuksen laatuinsinööri Harri Puheloinen kertoo.

 

Laatustandardipäivityksessä ST-Koneistus on kiinnittänyt erityisesti huomiota prosessikuvauksiin, minkä uskotaan vaikuttavan myönteisesti muun muassa tuotteiden tasalaatuisuuteen. Kun toiminta on systemaattista, voidaan myös luoda päteviä mittareita toiminnan seuraamiseksi.

 

– Mittaustulokset sitten kertovat, olemmeko oikealla tasolla ja auttavat meitä tarvittaessa tekemään oikean suuntaisia parannuksia. Näkisin kaiken kaikkiaan, että standardien päivittäminen on hyvä askel eteenpäin jatkuvan kehittämisen tiellä, Puheloinen pohtii.

 

Perään hän kuitenkin haluaa huomauttaa, että viimekädessä tärkein mittari on asiakastyytyväisyys ja että laatu on sitä, kun tuote ja toiminta täyttävät asiakkaan vaatimukset – parhaassa tapauksessa jopa ylittävät ne.

 

 

”Olemme ottaneet käyttöön materiaaleja ja menetelmiä, joiden ansiosta tuotteidemme pinnat kestävät aiempaa paremmin kulutusta. Samalla itse pinnoitusmateriaali on entistäkin ympäristöystävällisempää.”

 

Niinpä laadun lisäksi ST-Koneistus pyrkii parhaaseen mahdolliseen asiakastyytyväisyyteen myös toimitusvarmuuden saralla ja siihen myös panostetaan juuri nyt todella paljon. Tästä syystä onkin hyvä, että laatustandardipäivityksessä kiinnitetään huomiota myös riskienhallintaan. Esimerkiksi henkilökunnan sairastumistapauksiin, työkalu- ja konerikkoihin sekä materiaalisaatavuuden ongelmatilanteisiin pyritään standardin avulla valmistautumaan ennakoivasti.

 

Uusi ympäristöstandardi puolestaan siirtää painopistettä ympäristöjärjestelmän parantamisesta ympäristönsuojelun tason parantamiseen. ST-Koneistus onkin kehittänyt konkreettisin toimin energiatehokkuuttaan ja tuotantomenetelmiään entistä ympäristöystävällisempään suuntaan.

 

– Esimerkiksi hydrauliikkalohkojen pintakäsittelyssä olemme ottaneet käyttöön materiaaleja ja menetelmiä, joiden ansiosta tuotteidemme pinnat kestävät aiempaa paremmin kulutusta. Samalla itse pinnoitusmateriaali on entistäkin ympäristöystävällisempää, Puheloinen kertoo esimerkkeinä.

 

ST-Koneistuksella on ollut aiemmat versiot laatu- ja ympäristöstandardeista auditoituna vuodesta 2008.

 

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta laitekantaa hyödyntäen.

Autamme hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta valmistamaan laadukkaita lopputuotteita kilpailukykyiseen hintaan maailmanlaajuisesti.