ST-Koneistus on investoinut yli kaksi miljoonaa euroa alumiinisten hydrauliikkalohkojen valmistukseen

Suomen suurin vaativiin erikoissarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja, ST-Koneistus, on tehnyt mittavan investoinnin alumiinilohkovalmistukseensa. 

Yhtiö on investoinut yhteensä yli kaksi miljoonaa euroa tuotantojärjestelmään, joka sisältää kaksi Mazak HCN-5000 NEO -koneistuskeskusta, Palletech-järjestelmän sekä JTA Connectionin suunnitteleman ja toimittaman automaattisen paletin latausjärjestelmän. Lisäksi investointiin sisältyy Mazakin 396 paikkainen työkalumakasiini sekä työkalujen kuljetinjärjestelmä, jotka osaltaan varmistavat poratyökalujen optimaalisen vaihdon.

Kaiken kaikkiaan uusi tuotantojärjestelmä on laajennettavissa jopa viiden koneistuskeskuksen kattavaksi tuotantojärjestelmäksi, joka käytännössä mahdollistaa yhden työvuoron voimin katkeamattoman lohkotuotannon ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

– Emme tehneet investointia pakon edessä, sillä olisimme pärjänneet myös vanhoilla yksittäisillä alumiinikoneillamme. Haluamme kuitenkin osoittaa sekä nykyisille että tuleville asiakkaillemme, että ST-Koneistus on luotettava pitkän aikavälin kumppani, joka kykenee takaamaan huippulaadun lisäksi myös kasvavan volyymin, ST-Koneistuksen kehityksestä vastaava omistajayrittäjä Tommi Peltonen kertoo.

Alumiinilohkojen kysyntä on ollut voimakkaassa kasvussa viime vuosina, ja ST-Koneistus on saanut uusia asiakkuuksia niiden osalta.

Alumiinisia hydrauliikkalohkoja käytetään pääsääntöisesti liikkuvissa työkoneissa ja niiden lisälaitteissa sekä erilaisissa meriteollisuuden ratkaisuissa niiden kevyen rakenteen ja erinomaisen korroosionkestävyyden vuoksi.

Uuden järjestelmän odotetaan olevan tuotannossa syyskuussa 2024.

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoissarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja. Jo yli 50 vuoden ajan tehtävämme on ollut auttaa hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta niiden laadukkaiden lopputuotteiden valmistuksessa. Vuosikymmenten aikana hydrauliikkatuotteitamme on toimitettu kymmeniin eri maihin ympäri maailman.

Ylöjärven Yrittäjät on valinnut ST-Koneistuksen omistajan Tommi Peltosen vuoden yrittäjäksi!

– Tämä on koko henkilöstön saavutus ja haluan kiittää kaikkia ST-Koneistuksen työntekijöitä hyvin tehdystä työstä. Vaikka yrittäjyyteen liittyy aina monenlaisia vaiheita, niin täytyy sanoa, että tämän porukan edessä on aina tuntunut hyvältä olla yrittäjä, Peltonen sanoo ja lähettää henkilöstön lisäksi kiitoksensa Ylöjärven Yrittäjille valinnasta.

ST-Koneistuksella on parhaillaan käynnissä merkittävä laajennusprojekti Ylöjärvellä, minkä myötä yrityksen toimitilat laajenevat lähes 2000m2.

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoissarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja. Jo yli 50 vuoden ajan tehtävämme on ollut auttaa hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta niiden laadukkaiden lopputuotteiden valmistuksessa.

Vuosikymmenten aikana hydrauliikkatuotteitamme on toimitettu kymmeniin eri maihin ympäri maailman.

ST-Koneistus ja hiihtäjä Tino Stenman yhteistyöhön: ”Tekemisen laatu ja kova työ kuuluvat molempien osapuolten menestysreseptiin”

ST-Koneistus Oy ja hiihtäjälupaus Tino Stenman ovat solmineet sponsorisopimuksen talvikaudelle 2023–2024. Ylöjärven Ryhtiä edustavan Stenmanin kauden päätavoite on nuorten MM-kilpailut.

Ylöjärven Metsäkylästä kotoisin oleva Tino Stenman, 22, kertoo hiihtäneensä niin kauan kuin muistaa. Aikoinaan siskonsa vanavedessä lajista innostunut urheilijalupaus kertoo panostavansa lajiin nyt täysillä. Uuteen kauteen valmistautuminenkin on jo täydessä vauhdissa.

– Peruskuntoharjoitteluni, johon kuuluu paljon rullahiihtoa, juoksua ja kuntosalia alkoi jo toukokuun alussa. Heinäkuun lopulla lähden todennäköisesti pariksi viikoksi Italiaan harjoittelemaan, ja sen jälkeen pian alkaakin jo virittäytyminen kohti kisakuntoa. Saatan käydä vielä ennen kisakautta hiihtämässä Itävallassa hieman lumikilometrejä alle. Ensimmäiset kilpailut hiihdetään marraskuun alussa Vuokatissa ja siellä olisi tarkoitus olla heti hyvässä vedossa, Stenman kertoo.

Ensi kauden päätavoite on alle 23-vuotiaiden MM-kilpailut Planicassa. Entuudestaan Stenmanilta löytyy mm. kymmenen nuorten SM-mitalia sekä aiempi nuorten maajoukkue-edustus vuodelta 2020 Saksassa pidetyistä MM-kilpailuista.

Pitkän aikavälin tavoitteeksi hän kertoo asettaneensa Italian Milano-Cortina d’Ampezzo talviolympialaiset vuonna 2026.

Miten päädyit yhteistyöhön ST-Koneistuksen kanssa?

– Saman kylän miehenä tiesin yrityksen entuudestaan, joten päätin olla yhteydessä. Juteltuani Tommin kanssa ilmeni, että kova työ ja tekemisen laatu kuuluvat molempien osapuolten menestysreseptiin. Lisäksi sain tietää, että myös hän on hiihtomiehiä, ja myös itse kilpaillut hiihdossa nuorempana. Olen erittäin ylpeä ja innoissani tästä yhteistyöstä ST-Koneistuksen kanssa!

Juuso Pekkonen on nimitetty ST-Koneistuksen uudeksi myynti-insinööriksi

Juuso Pekkonen, hydrauliikka ja tuotantotekniikan diplomi-insinööri, on aloittanut ST-Koneistuksen uutena myynti-insinöörinä.

Juusolla on taustalla laaja-alainen kokemus hydrauliikkaan liittyvistä myynnin sekä tuotekehityksen tehtävistä. ST-Koneistuksella hän vastaa pääasiassa venttiilistöihin liittyvän kokoonpanoliiketoiminnan myynnistä sekä kehittämisestä.

– Ensisijainen tehtäväni on kokoonpanoliiketoiminnan kehittäminen ja myynnin kasvattaminen. Lisäksi kokopanotuotteiden tekninen vastuu ja suunnittelutiimimme tukeminen kuuluvat tehtäviini. Toisaalta ST-Koneistus on matala organisaatioinen yritys, joten varmasti paljon muitakin tehtävää löytyy, kuten esimerkiksi yhteistyö tuotannon ja komponenttitoimittajien kanssa.

Mitkä fiilikset ensimmäisen työviikon jälkeen?

– Hyvä meininki ja hyvä porukka tuntuu olevan! Kunhan tässä tulee kaikkien kanssa tutuksi niin varmasti alkaa hyviä asioita tapahtumaan. Odotan innolla yhteistyötä kaikkien kanssa.

Työn ulkopuolella Valkeakoskella asustavan perheenisän aika vierähtää pitkälti lasten parissa sekä vanhemman pojan salibandyjoukkueen valmennushommissa.

Tervetuloa tiimiin Juuso!

Jorma ”Joppe” Väisänen siirtyy keväällä eläkkeelle ja jättää suuret saappaat seuraajansa täytettäväksi

Uusi vuosi ja uudet kujeet. ST-Koneistuksen projektimyynnistä vastaava Jorma Väisänen kertoo laittaneensa talon myyntiin Pirkkalassa ja muuttavansa kesän koettaessa vaimon kanssa Lappiin Ylläkselle.

Paljastus ei yllätä, jos tuntee miehen harrastuksia, joihin lukeutuu muun muassa hiihtoa, laskettelua, pyöräilyä, mönkkäröintiä ja moottorikelkkailua. Hänellä on ollut myös pitkään mökki Kolarissa.

Ennen Jorman eläköitymistä ja Äkäslompoloon suuntaamista, ST-Koneistuksen tarkoitus on kuitenkin löytää uusi lahjakkuus jatkamaan hänen työtään. Täten päätimme esittää konkarille hieman projektimyyntiin liittyviä kysymyksiä.

Mitä ST-Koneistuksen projektimyyjä käytännössä tekee?

”Käytännössä tehtäviini kuuluu kaikki sellainen myynti, jossa yhdistetään useampia eri hydrauliikkakomponentteja toimiviksi kokonaisuuksiksi. Eli myyn pitkälti ratkaisuja, jotka myös kokoonpannaan ST-Koneistuksen toimesta – venttiileitä, venttiiliryhmiä, koneikkoja ja sen sellaista. 

Konkreettinen työni sisältää paljon erilaisten komponenttien, kuten sopivien venttiileiden metsästystä sekä kaavioiden ja lohkojen luonnostelua. Kun olen löytänyt komponentit ja varmistanut niiden saatavuuden, lasken tarjouksen asiakkaalle. Jos saamme tilauksen, siirryn tilaamaan komponentteja ja opastamaan suunnitteluamme lopullisten kaavioiden, lohko- ja layout -kuvien laatimisessa. 

Välillä komponentteja täytyy etsiä ympäri maailmaa, mutta paljon löytyy kyllä läheltäkin. Meillä on hyvät suhteet käytännössä kaikkiin kotimaisiin toimittajiin.”

Anna muutama esimerkki missä myymiäsi tuotteita käytetään?

”Esimerkiksi metsä- ja maatalouskoneet sekä maansiirto- ja kaivoskoneet sisältävät paljon eritasoisia hydrauliikkajärjestelmiä. Myös jätepuristimet ja erilaiset pienemmät työlaitteet kuten klapikoneet sekä työkoneiden apulaitteet hyödyntävät hydrauliikkaa. 

Yleisesti voisi todeta, että potentiaalisia asiakkaitani ovat kaikki erilaiset kone- ja laitevalmistajat, sillä niissä tarvitaan poikkeuksetta liikettä ja voimaa. 

Olen myös aiemmin työurani aikana suunnitellut ja myynyt paljon järjestelmiä paperikoneisiin sekä paperin jatkojalostuskoneisiin. Myös ST-Koneistus toimittaa koneikkoja ja venttiilistöjä paperikoneiden pituusleikkureihin.”

Millaisen projektin parissa työskentelet tällä hetkellä?

”Nyt parhaillaan on menossa tupla-teleskooppisylinteri, jonka myös suunnittelimme kyseiselle asiakkaalle. Siinä on kaksi nostavaa sylinteriä, jotka ovat kytketty samaan lohkoon. Se siis on käytännössä nostin. Lisäksi työstän purkainhydrauliikkaa kahteen lietesiiloon Tampereen uuden jätevesipuhdistamon yhteyteen.”

Mitä osaamista ST-Koneistuksen projektimyyjällä tulee mielestäsi olla?

”Pitää osata hydrauliikan perusteet, eli osata lukea ja laatia hydrauliikkakaavioita. Lisäksi on tärkeää kyetä hahmottamaan miten eri hydrauliikkakomponentit toimivat ja missä niitä voi hyödyntää.”

Entä millaisista ominaisuuksista on mielestäsi hyötyä työtehtävässä?

”Työ vaatii tietynlaista asiakaspalvelualttiutta ja ymmärrystä asiakkaan haluaman laitteen toiminnasta. Harvoin asiakas välttämättä tietää miten tilattava hydrauliikkajärjestelmä kannattaisi tasan tarkkaan tehdä. Hän vain tietää sen, mitä järjestelmällä halutaan saada aikaan. 

Meidän tehtävämme on viime kädessä varmistaa, että asiakas saa ratkaisun, joka palvelee heidän tarpeitaan parhaalla mahdollisella tavalla ja täyttää hydrauliikan turvallisuusvaatimukset. 

On siis tärkeää, että osaa kuunnella asiakkaan toiveita ja myös ymmärtää niitä. Asiakasta on kyettävä opastamaan oikeanlaisen järjestelmän toteuttamiseen, ja eritoten oltava valmis palvelemaan kärsivällisesti loppuun asti.”

Mistä pidät eniten työssäsi?

”Työ on monipuolista ja sen sisältöön voi itse vaikuttaa. Lisäksi pidän hyvän asiakaspalvelukokemuksen tuottamisesta. Harrastan jonkin verran ristisanatehtäviä ja niiden tekeminen on verrattavissa ST-Koneistuksen asiakkaiden ongelmien ratkaisemiseen. Molemmissa tapauksissa ongelmaa täytyy lähteä ratkaisemaan kärsivällisesti pala kerrallaan. Se on palkitsevaa, kun saa jonkin oivalluksen, jonka myötä pystyy auttamaan asiakasta.”

Kuinka olet viihtynyt ST-Koneistuksella?

”Olen viihtynyt erittäin hyvin! Täällä on hyvä työilmapiiri ja omistaja pitää hyvää huolta työntekijöistään. Tämä on tällainen pitkän linjan perheyritys. Omistajan näkee päivittäin ja hän osallistuu, neuvoo ja tarvittaessa selvittää, jos kysymyksiä herää. Voin vain suositella.”

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta konekantaa hyödyntäen.

Toimipaikkamme on Ylöjärvellä Pirkanmaalla, missä yrityksemme palveluksessa työskentelee 60 työntekijää. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 11 miljoonan euroa, josta 40 % muodostui viennistä.


Haemme koneistajia

Haemme vaakakaraisille työstökonekeskuksille sekä monitoimisorveille useita koneistajia. Työsuhteet ovat vakituisia.

Tehtävässä työskentelet tiiviissä yhteistyössä muiden koneistajiemme kanssa. Arvostamme kokemusta, mutta olemme myös valmiita kouluttamaan todellista asennetta osoittavista yksilöistä alan terävintä kärkeä!

Edellytämme työntekijöiltämme huolellisuutta sekä kykyä suunnitelmalliseen työskentelyyn. Lisäksi toivomme sinulta joustavaa suhtautumista työaikoihin. Vastavuoroisesti me työnantajana joustamme, jotta arkesi ja lomasi toimisivat aina mahdollisimman mukavasti elämäntilanteesi huomioiden.

Eduksi työssä katsotaan:

  • Ammatillinen koulutus
  • Työkokemus
  • Mazatrol-ohjauksen hallinta
  • Joustava asenne

Tarjoamme sinulle vakituisen työsuhteen vakavaraisessa ja kasvavassa yrityksessä. ST-Koneistus Oy panostaa voimakkaasti henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen sekä hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen mahdollisimman pian:

hakemus@st-koneistus.fi

Lisätietoja:

Tommi Peltonen puh. 040 594 7167 tai

Jarkko Selin puh. 040 701 1851

Täytämme paikat heti sopivien henkilöiden löydyttyä.

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta konekantaa hyödyntäen.

Toimipaikkamme on Ylöjärvellä Pirkanmaalla, missä yrityksemme palveluksessa työskentelee 60 työntekijää. Vuonna 2022 liikevaihtomme oli 11 miljoonan euroa, josta 40 % muodostui viennistä.

ST-Koneistus investoi 600.000 euroa uuteen automatisoituun lohkojen pesu- ja kuivauslinjastoon

ST-Koneistus on käsitellyt kaikki valmistamansa hydrauliikkalohkot lämpöenergiaa hyödyntävällä Kennametal TEM-P350 jäysteenpoistokoneella jo vuodesta 2008 lähtien. Käsittely on tärkeä, sillä se poistaa koneistustyössä syntyvän metallijäysteen tehokkaasti valmiista tuotteista. Prosessissa kuitenkin syntyy rautaoksidia, minkä vuoksi lohkot pestään käsittelyn jälkeen.

Uudessa pesu- ja kuivauslinjastossa tuotteet pestään kahteen kertaan, huuhtelua on tehostettu kolmannella huuhtelualtaalla. Palvelurobotti puolestaan hoitaa siirtelyn eri työvaiheiden välillä.

– Nykyisellä huuhtelumäärällä tuotteet pitää kuivata heti, jotta niihin ei jää pesuainejäämien aiheuttamia laikkuja. Tästä syystä emme ole voineet pestä tuotteita esimerkiksi ruokatuntien ja kahvitaukojen aikana. Tuotteet myös alkavat ruostua, jos ne jäävät märkinä koriin ilman kuivausta, ST-Koneistuksen toimitusjohtaja Jarkko Selin kertoo.

Tulevaisuudessa myös kuivaus hoidetaan osana automatisoitua linjastoa. Uusi kuivauskammio haihduttaa veden hydrauliikkalohkojen pinnalta tehokkaasti alipaineen avulla, joka alentaa veden kiehumispistettä. Tästä syystä noin 60°C olevat tuotteet kuivuvat kammiossa hetkessä.

Uuden linjan myötä myös työergonomia parantuu huomattavasti. Aiemmin työntekijöiden on pitänyt puhaltaa tuotteet paineilmalla puhtaaksi ja siirtää ne sen jälkeen useamman metrin päähän pesuun. Jatkossa tuotteet voi nostaa suoraan jäysteenpoistokoneesta pesu- ja kuivauslinjalle, eikä prosessiin tarvitse puuttua sen jälkeen.

Linjan suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa tamperelainen teollisuusautomaatioyritys JTA Connection Oy. Pesu- ja kuivauslaitteiston toimittaa porilainen T Control Oy. Linjan toimitus ajoittuu keväälle 2023.

ST-Koneistus Oy on Suomen suurin vaativiin erikoissarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja. Jo yli 50 vuoden ajan tehtävämme on ollut auttaa hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta niiden laadukkaiden lopputuotteiden valmistuksessa. Vuosikymmenten aikana hydrauliikkatuotteitamme on toimitettu kymmeniin eri maihin ympäri maailman.

ST-Koneistus on ostanut Tulotie 4 kiinteistön ja tontin

ST-Koneistus on ostanut Tulotie 4, 33470 Ylöjärvi, osoitteessa sijaitsevan kiinteistön tontteineen.

Hehtaarin kokoisella tontilla sijaitsee 1000m2 teollisuushalli, joka on tarkoitus saneerata ja ottaa käyttöön lähitulevaisuudessa ST-Koneistuksen tuotantotilana.

Uusi tontti on suorassa rajayhteydessä ST-Koneistuksen Hopeatie 3 tontin kanssa, mikä osaltaan mahdollistaa kiinteistöjen yhdistämisen rakentamalla niiden väliin.

– Haluamme valmistaa tulevaisuudessa entistä valmiimpia kokonaisuuksia asiakkaillemme ja se vaatii myös fyysistä laajentumista. Tarkat askelmerkit uuden hallin käyttöönotosta ovat vielä kesken, mutta teemme suunnitelmia parhaillaan. Tärkeintä on kuitenkin se, että meillä on nyt tilaa ja lääniä, mihin suunnitella, Tommi Peltonen, ST-Koneistuksen omistaja kertoo.


ST-Koneistus Oy on Suomen suurin vaativiin erikoissarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja. Jo yli 50 vuoden ajan tehtävämme on ollut auttaa hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta niiden laadukkaiden lopputuotteiden valmistuksessa. Vuosikymmenten aikana hydrauliikkatuotteitamme on toimitettu kymmeniin eri maihin ympäri maailman.

Olemme Koneistajaksi.fi kumppani!

Työvoimapula on kaikille tuttu ongelma metallialalla. Uusia työntekijöitä ei hakeudu alalle riittävästi, eikä mielikuva metallitöistä vastaa todellisuutta. Haluamme olla mukana muuttamassa metallialaan liittyvää vanhakantaista mielikuvaa sekä poistaa samalla Suomen teollisuuden menestystä rasittava iänikuinen ongelma – koneistajapula.

Koneistajaksi.fi -kumppaniyritykset ovat valmiita tekemään hartiavoimin töitä, jotta tieto nykyaikaisesta koneistustyöstä leviäisi!

Lisätietoa hankeesta: https://www.koneistajaksi.fi

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoissarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja. Jo yli 50 vuoden ajan tehtävämme on ollut auttaa hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta niiden laadukkaiden lopputuotteiden valmistuksessa. Vuosikymmenten aikana hydrauliikkatuotteitamme on toimitettu kymmeniin eri maihin ympäri maailman.