ST-Koneistus on investoinut yli kaksi miljoonaa euroa alumiinisten hydrauliikkalohkojen valmistukseen

ST-Koneistus on investoinut yli kaksi miljoonaa euroa alumiinisten hydrauliikkalohkojen valmistukseen
ST-Koneistuksen omistaja Tommi Peltonen taustallaan yrityksen rautalohkoille tarkoitettu vastaava Pallatech-järjestelmä, johon on liitetty yhteensä neljä työstökonetta.
Uutinen
 | 15.02.2024

Suomen suurin vaativiin erikoissarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja, ST-Koneistus, on tehnyt mittavan investoinnin alumiinilohkovalmistukseensa. 

Yhtiö on investoinut yhteensä yli kaksi miljoonaa euroa tuotantojärjestelmään, joka sisältää kaksi Mazak HCN-5000 NEO -koneistuskeskusta, Palletech-järjestelmän sekä JTA Connectionin suunnitteleman ja toimittaman automaattisen paletin latausjärjestelmän. Lisäksi investointiin sisältyy Mazakin 396 paikkainen työkalumakasiini sekä työkalujen kuljetinjärjestelmä, jotka osaltaan varmistavat poratyökalujen optimaalisen vaihdon.

Kaiken kaikkiaan uusi tuotantojärjestelmä on laajennettavissa jopa viiden koneistuskeskuksen kattavaksi tuotantojärjestelmäksi, joka käytännössä mahdollistaa yhden työvuoron voimin katkeamattoman lohkotuotannon ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

– Emme tehneet investointia pakon edessä, sillä olisimme pärjänneet myös vanhoilla yksittäisillä alumiinikoneillamme. Haluamme kuitenkin osoittaa sekä nykyisille että tuleville asiakkaillemme, että ST-Koneistus on luotettava pitkän aikavälin kumppani, joka kykenee takaamaan huippulaadun lisäksi myös kasvavan volyymin, ST-Koneistuksen kehityksestä vastaava omistajayrittäjä Tommi Peltonen kertoo.

Alumiinilohkojen kysyntä on ollut voimakkaassa kasvussa viime vuosina, ja ST-Koneistus on saanut uusia asiakkuuksia niiden osalta.

Alumiinisia hydrauliikkalohkoja käytetään pääsääntöisesti liikkuvissa työkoneissa ja niiden lisälaitteissa sekä erilaisissa meriteollisuuden ratkaisuissa niiden kevyen rakenteen ja erinomaisen korroosionkestävyyden vuoksi.

Uuden järjestelmän odotetaan olevan tuotannossa syyskuussa 2024.

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoissarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttivalmistaja. Jo yli 50 vuoden ajan tehtävämme on ollut auttaa hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta niiden laadukkaiden lopputuotteiden valmistuksessa. Vuosikymmenten aikana hydrauliikkatuotteitamme on toimitettu kymmeniin eri maihin ympäri maailman.