Tuotantomme on tehostunut

Tuotantomme on tehostunut
ST-Koneistuksen yrittäjäomistaja Tommi Peltonen ja toimitusjohtaja Jarkko Selin.
Uutinen
 | 05.03.2019

Viime keväänä julkistamamme 1400 neliön tuotantotilalaajennus on kaikilta osin valmis. Samassa yhteydessä investoimme myös uuteen kokoonpanotilaan, kahteen Palletech-järjestelmällä varustettuun Mazak HCN-6800 -monitoimityöstökeskukseen sekä Tool Hive -työkalumakasiiniin.

Uusi Mazak-kokonaisuutemme on erityisen tuottava juuri erikoissarjoissa, jolloin tuotettavat sarjat ovat määrällisesti pieniä mutta toistuvia.

 

Mihin uuden Pallectech-järjestelmämme tehokkuus perustuu?

• Järjestelmä kykenee muistamaan kaikki kertaalleen valmistamansa hydrauliikkalohkot sekä niissä käyttämänsä työkalut.

 

• Järjestelmän ohjelmointiajat ovat lyhyitä, ja samalla tuotanto on ympärivuorokautista.

 

• Järjestelmä mahdollistaa jonoon 32 työn ohjelmoinnin, minkä jälkeen tuotteet valmistuvat ilman miehitystä.

 

• Järjestelmässä on myös optio kolmelle uudelle monitoimityöstökeskukselle, joista ensimmäiselle pohjatyöt on tehty valmiiksi. Viidellä monitoimityöstökeskuksella järjestelmään on mahdollistaa ohjelmoida jonoon jopa 68 eri sarjatyötä.

 

Korkea kysyntä toi haasteita

Kysyntä yllätti ST-Koneistuksen alkuvuodesta 2017. Toimitusaika nousi kahdeksan viikon tavoitetasosta 14 viikkoon, ja lisäksi joidenkin toimitusten osalta ei kyetty pysymään ilmoitetussa aikataulussa.

ST-Koneistuksen kehityksestä vastaava omistajayrittäjä Tommi Peltonen kertoo uusien koneiden purkaneen tuotannon ylikuormitusta tehokkaasti alkuvuoden aikana.

– Uusien koneiden ansiosta myöhästymiset on nyt saatu karsittua pois. Niitä kuitenkin tapahtui ja olemme siitä äärimmäisen pahoillamme, Peltonen viestittää.

ST-Koneistus teki investointipäätöksen laajennuksesta sekä uusista Mazak HCN-6800 -monitoimityöstökeskuksista syksyllä 2017. Koneiden toimitusaika oli kuitenkin 13 kuukautta, minkä lisäksi ne myöhästyivät kaksi kuukautta sovitusta.

Peltosen mukaan ST-Koneistus tekee kaikkensa, jotta vastaavalta tilanteelta tulevaisuudessa vältyttäisiin. Esimerkiksi toimintamalleja pyritään uudistamaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

– Pyrimme markkinoimaan tällä hetkellä yhteistyömallia, joka tarjoaisi molemmille osapuolille parempaa ennustettavuutta sekä hinnan että volyymien suhteen. Kyseinen yhteistyömalli ei ainoastaan paranna tuotteidemme osto- ja toimitusprosessin hallintaa, vaan se mahdollistaa myös meidän osaltamme ajoissa riittävät investoinnit.

 

mazak laajennus