ST-Koneistus laajentaa tuotantotilojaan Ylöjärvellä – Samassa yhteydessä rakennetaan puhdastilaksi luokiteltava kokoonpanotila

ST-Koneistus laajentaa tuotantotilojaan Ylöjärvellä – Samassa yhteydessä rakennetaan puhdastilaksi luokiteltava kokoonpanotila
ST-Koneistus Oy:n yrittäjäomistaja Tommi Peltonen.
Uutinen
 | 04.04.2018

Investoinnin kokonaisarvo on noin 3,5 miljoonaa euroa ja se laajentaa ST-Koneistuksen tuotantotiloja 1 400 neliöllä.

Tuotantohallin lisäksi investointi pitää sisällään luokitellun puhdastilan kokoonpanotoimintaa varten sekä kaksi FMS-järjestelmällä varustettua Mazak HCN-6800 -monitoimityöstökeskusta.

ST-Koneistuksen valmistamat hydrauliikkalohkot ja niihin liitettävät venttiilit ovat erittäin herkkiä lialle. Tästä syystä kokoonpanotilojen puhtauteen on panostettu jo vuosia, ja luokiteltu puhdastila on ollut suunnitelmissa.

– Haluamme osoittaa investoinnin myötä asiakkaillemme, että yhteistyö kanssamme kannattaa ja että olemme valmiita varmistamaan heidän tuotteidensa laadun kaikin mahdollisin keinoin, yrittäjäomistaja Tommi Peltonen kertoo.

ST-Koneistuksen edellisestä laajennuksesta on kulunut vain neljä vuotta. Nyt rakennettava laajennusosa nousee edellisen laajennuksen viereen, ja se on neliömäärältään saman kokoinen kuin edeltäväkin eli 1 400 neliötä.

Peltonen on suunnitellut, että uusiin tiloihin mahtuu luokitellun puhdastilan lisäksi yhteensä viisi uutta konetta – kaksi paikoista on jo täytetty.

– Tulemme tekemään kaikkemme, että tuotantomme pysyy asiakkaidemme kasvavien tarpeiden vauhdissa sekä volyymiltaan että laadultaan.

Peltonen painottaa, että ST-Koneistuksen kaltaisen yrityksen on tehtävä merkittäviä investointeja lähes neljän vuoden välein, minkä lisäksi tulee tehdä useita satojen tuhansien eurojen investointeja vuositasolla.

Uuden laajennuksen rakennustyöt aloitetaan jo lähes perinteikkäästi vappuna.

 

 

”Vaikka koneet tekevät tulevaisuudessa työtä entistä itsenäisemmin, osaava henkilöstö on edelleen avainasemassa työn suunnittelussa ja huoltotoimenpiteissä.”

 

Uusi halli rakennetaan nykyisen parkkipaikan tilalle. Taustalla näkyy myös edellinen hallilaajennus, joka valmistui kesällä 2014.

 

 

Uuteen halliin poikkeuksellisen tehokas FMS-järjestelmä

Jo pelkästään laajennusinvestoinnin yhteydessä hankittavat koneet maksavat noin kaksi miljoona euroa. Kokonaisuus muodostuu tehokkaasta FMS-järjestelmästä, johon kuluu kaksi Mazakin HCN-6800 -työstökeskusta sekä Tool Hive -työkalumakasiini. Myös Mazakin palettirata sisältyy investointiin.

Molemmat Mazakit pystyvät säilyttämään 160 työstötyökalua, ja Tool Hive -makasiini voi säilöä vielä 330 lisää.

Peltosen mukaan investoinnin kannattavuus syntyy siitä, että hankitulla FMS-kokonaisuudella pystytään valmistamaan pieniä mutta toistuvia sarjoja kustannustehokkaasti.

– Asetusajat lyhenevät huomattavasti, sillä tuleva FMS-järjestelmämme kykenee muistamaan kaikki kertaalleen valmistamansa hydrauliikkalohkot sekä niissä käyttämänsä työkalut.

Käytännössä siis töitä ei tarvitse ohjelmoida ensimmäisen kerran jälkeen uudelleen, mikä puolestaan johtaa siihen, ettei lohkon valmistukseen kuluva aika riipu enää ihmisestä.

– Paitsi sillä ensimmäisellä kerralla, Peltonen lisää ja jatkaa, että vaikka koneet tekevät tulevaisuudessa työtä entistä itsenäisemmin, osaava henkilöstö on edelleen avainasemassa työn suunnittelussa ja huoltotoimenpiteissä.

 

Havainnekuva tulevasta hallilaajennuksesta. Laajennuksen suunnittelusta vastaa Insinööritoimisto Ylinen Oy.

ST-Koneistus on vaativiin erikoissarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta laitekantaa hyödyntäen.