Uusi Fast Track-protosolumme työstää yksittäiskappaleet ja piensarjat ennätysajassa

Uusi Fast Track-protosolumme työstää yksittäiskappaleet ja piensarjat ennätysajassa
Uutinen
 | 06.04.2015

ST-koneistuksen uusi Fast Track-protosolu on suunniteltu erityisen vaativien kappaleiden kustannustehokkaaseen valmistukseen.  Sen avulla pienet sarjat ja jopa yksittäiset kappaleet, pysytään ajamaan nopeasti ja tehokkaasti muun tuotannon rinnalla.

Kahdesta Mazak Nexus 6000 -työstökeskuksesta muodostuvan erikoissolun ohjelmoinnista vastaavat ST-koneistuksen parhaat suunnittelijat. Työstöohjelmat ovat skaalattavissa sellaisenaan suoraan massatuotantoon.

– Protosolu ja oma suunnittelija mahdollistavat sen, ettei asiakkaan tarvitse tyytyä vakioratkaisuihin, vaan heille pystytään valmistamaan myös konekohtaisesti räätälöityjä komponentteja kilpailukykyiseen hintaan, omistaja-yrittäjä Tommi Peltonen toteaa.

Peltosen lähtöajastus on, että asiakkaalle pitää tuottaa uudenlaista lisäarvoa. Jotain sellaista, mihin halpatuotanto ei pysty.

– Jos lohkosta esimerkiksi puuttuu jokin toiminto, voimme helposti lisätä sen täällä. Asiakas voi myös ulkoistaa koko hydrauliikkakomponenttien tai -järjestelmän suunnittelun meille ja keskittyä itse laajempiin kokonaisuuksiin, Peltonen kiteyttää.