ST-Koneistus otti käyttöön palvelun, jonka avulla alaan liittyvien lakien ja säädösten seuraaminen helpottuu

ST-Koneistus otti käyttöön palvelun, jonka avulla alaan liittyvien lakien ja säädösten seuraaminen helpottuu
Uutinen
 | 05.10.2018

ST-Koneistus on ottanut toimintaansa koskevat lait ja lakimuutokset entistä tiukemmin haltuun verkkoselaimella toimivan Linnunmaa Lex -lakiseurantapalvelun avulla.

Teollisuutta koskevia lakeja ja säädöksiä on paljon, ja niissä ajantasalla pysyminen edellyttäisi todella laaja-alaista tietämystä. Käyttöön ottamamme palvelu helpottaa muun muassa lakimuutosten seurantaa sekä niihin perehtymistä. Tämä puolestaan mahdollistaa muutosten entistä paremman huomioimisen itse toiminnan kehittämisessä.

– Lakiviidakossa on vaikea hahmottaa, mitkä lait ja lakimuutokset ovat olennaisia juuri oman yrityksen toiminnan kannalta. Nyt asiantuntijat tulkitsevat lakeja puolestamme ja saamme vastauksia siihen, miten muutokset vaikuttavat juuri ST-Koneistukseen, ja mitä toimia meidän on tehtävä uusien lakien vuoksi, kertoo laatu- ja tuotantoinsinööri Mari Romppanen.

Käytännössä Linnunmaa Lex pitää asiakkaitaan ajan tasalla lähettämällä heille muutosilmoituksia ja Olethan ottanut huomioon -muistutuksia. Tarjolla on myös auditointipalvelu eli vaatimusten täyttymisen arviointi ISO-standardeja koskien.

Lisäksi palvelun avulla työntekijät voivat tutustua lakeihin, jotka on lakisääteisesti oltava työpaikoilla työntekijöiden nähtävillä. Pääkäyttäjät pääsevät seuraamaan myös onko oman yrityksen asiat hoidettu lain edellyttämällä tavalla.

ST-Koneistuksessa lakiseurantapalvelun käyttöönottoa vauhditti muun muassa se, että ISO 14001:2015 -laatustandardi edellyttää, että lakeja seurataan ja seurannasta pitää myös antaa näyttöjä. Ajankohtaisia lakiasioita ovat yleensä olleet myös työturvallisuuteen ja viime aikoina EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen GDPR:ään liittyvät muutokset.

– Tiivistettynä palvelu tehostaa yrityksen toiminnassa sovellettavien lakiasioiden hallintaa, Romppanen kiteyttää.

 

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta laitekantaa hyödyntäen.

Autamme hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta valmistamaan laadukkaita lopputuotteita kilpailukykyiseen hintaan maailmanlaajuisesti.