ST-Koneistus on ostanut Kratosin hydrauliikkapaineenmuuntimien tuoteoikeudet!

ST-Koneistus on ostanut Kratosin hydrauliikkapaineenmuuntimien tuoteoikeudet!
Uutinen
 | 06.06.2019

ST-Koneistus Oy on ostanut kuopiolaisen Kratos Oy:n Speed+ ja Power+ -paineenmuuntimien tuoteoikeudet.

Paineenmuuntimia käytetään hydrauliikkavoiman hyötysuhteen parantamiseen. Esimerkiksi traktorikäyttöiset lisälaitteet kuten koukkulavat, energiakourat, klapikoneet sekä muut maa- ja metsätalouslaitevalmistajat voivat tehostaa toimintaansa paineenmuuntimien avulla.

ST-Koneistus on vastannut laitteiden valmistuksesta jo useamman vuoden ajan. Tähän asti tuotteiden tuotantovolyymit ovat olleet noin 200 paineenmuunninta vuodessa. Nyt ST-Koneistuksen tavoitteena on kymmenkertaistaa paineenmuuntimien myynti seuraavan viiden vuoden aikana.

– Nämä ovat erinomaisia laitteita ja niille löytyy paljon käyttökohteita. Olen varma, että paineenmuuntimet menestyvät, kun niiden tarjoama hyöty esitetään kohderyhmälle oikealla tavalla, ST-Koneistuksen kehityksestä vastaava yrittäjäomistaja Tommi Peltonen kertoo.

Patentoidut Speed+ ja Power+ -paineenmuuntimet on kehitetty ratkaisemaan kaksi yleistä ongelmaa, joita esiintyy hydraulista sylinteritekniikkaa hyödyntävissä koneissa ja laitteissa:

  • Vakiotilavuuspumpun sylinterin nopeus on sama, vaati sylinterin isku voimaa tai ei.
  • Järjestelmän painetaso ei mahdollista sylinterin koko voimantuottopotentiaalin hyödyntämistä.

”Paineenmuunnin on verrattavissa automaattivaihteistoon, joka vaihtaa hydrauliikkajärjestelmässä vaihdetta tarpeen mukaan, joko isommalle tai pienemmälle.”

Hydrauliikkajärjestelmän automaattivaihteisto

Periaatteessa paineenmuunnin toimii hydrauliikkajärjestelmässä pumpun ja sylinterin välissä ”vaihdelaatikkona”, joka säätelee nopeuden ja voiman suhdetta. Paineenmuuntimeen voidaan määrittää raja-arvo koska se osallistuu järjestelmän toimintaan.

Esimerkiksi Speed+ lisää sylinterin nopeutta kevyessä liikkeessä, mutta samalla alentaa sen voimaa. Voimatarpeen noustessa paineenmuunnin kytkeytyy irti ja palauttaa järjestelmään sen alkuperäisen painetason ja tilavuusvirran.

Power+ puolestaan hyödyntää järjestelmän alkuperäistä painetasoa ja tilavuusvirtaa niin pitkään kunnes voimatarve ylittää kytkentäpisteen. Power+:n avulla samalla sylinterillä voidaan tuottaa jopa 1.4 – 2.2 kertainen voima sylinteristä riippuen.

Paineenmuunnin on verrattavissa automaattivaihteistoon, joka vaihtaa hydrauliikkajärjestelmässä vaihdetta tarpeen mukaan, joko isommalle tai pienemmälle.

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta laitekantaa hyödyntäen.

Autamme hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta valmistamaan laadukkaita lopputuotteita kilpailukykyiseen hintaan maailmanlaajuisesti. 

Toimipaikkamme on Ylöjärvellä Pirkanmaalla, missä yrityksemme palveluksessa työskentelee 60 työntekijää. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 10 miljoonan euroa, josta 40 % muodostui viennistä.