ST-Koneistus ja hiihtäjä Tino Stenman yhteistyöhön: ”Tekemisen laatu ja kova työ kuuluvat molempien osapuolten menestysreseptiin”

ST-Koneistus ja hiihtäjä Tino Stenman yhteistyöhön: ”Tekemisen laatu ja kova työ kuuluvat molempien osapuolten menestysreseptiin”
Tino Stenman ja Tommi Peltonen.
Uutinen
 | 23.05.2023

ST-Koneistus Oy ja hiihtäjälupaus Tino Stenman ovat solmineet sponsorisopimuksen talvikaudelle 2023–2024. Ylöjärven Ryhtiä edustavan Stenmanin kauden päätavoite on nuorten MM-kilpailut.

Ylöjärven Metsäkylästä kotoisin oleva Tino Stenman, 22, kertoo hiihtäneensä niin kauan kuin muistaa. Aikoinaan siskonsa vanavedessä lajista innostunut urheilijalupaus kertoo panostavansa lajiin nyt täysillä. Uuteen kauteen valmistautuminenkin on jo täydessä vauhdissa.

– Peruskuntoharjoitteluni, johon kuuluu paljon rullahiihtoa, juoksua ja kuntosalia alkoi jo toukokuun alussa. Heinäkuun lopulla lähden todennäköisesti pariksi viikoksi Italiaan harjoittelemaan, ja sen jälkeen pian alkaakin jo virittäytyminen kohti kisakuntoa. Saatan käydä vielä ennen kisakautta hiihtämässä Itävallassa hieman lumikilometrejä alle. Ensimmäiset kilpailut hiihdetään marraskuun alussa Vuokatissa ja siellä olisi tarkoitus olla heti hyvässä vedossa, Stenman kertoo.

Ensi kauden päätavoite on alle 23-vuotiaiden MM-kilpailut Planicassa. Entuudestaan Stenmanilta löytyy mm. kymmenen nuorten SM-mitalia sekä aiempi nuorten maajoukkue-edustus vuodelta 2020 Saksassa pidetyistä MM-kilpailuista.

Pitkän aikavälin tavoitteeksi hän kertoo asettaneensa Italian Milano-Cortina d’Ampezzo talviolympialaiset vuonna 2026.

Miten päädyit yhteistyöhön ST-Koneistuksen kanssa?

– Saman kylän miehenä tiesin yrityksen entuudestaan, joten päätin olla yhteydessä. Juteltuani Tommin kanssa ilmeni, että kova työ ja tekemisen laatu kuuluvat molempien osapuolten menestysreseptiin. Lisäksi sain tietää, että myös hän on hiihtomiehiä, ja myös itse kilpaillut hiihdossa nuorempana. Olen erittäin ylpeä ja innoissani tästä yhteistyöstä ST-Koneistuksen kanssa!