Dynaset

CASE | Dynaset

Dynaset vaatii hydrauliikkalohkovalmistajaltaan huippusuorituksia – ST-Koneistus vastannut vaatimuksiin jo yli 30 vuotta!

Dynaset Oy arvioi vuoden 2018 kasvun olevan jälleen yli 20 % luokkaa. Tämä heijastuu suoraan toimittajaverkostolle entistä kovempina toimitusvaatimuksina.

Dynaset Oy arvioi vuoden 2018 kasvun olevan jälleen yli 20 % luokkaa. Tämä heijastuu suoraan toimittajaverkostolle entistä kovempina toimitusvaatimuksina.

Tuhansia työkoneiden hydraulisia lisälaitteita vuosittain valmistava Dynaset on kovassa vauhdissa. Pitkäjänteinen tuotekehitys on siivittänyt Ylöjärvellä sijaitsevan yrityksen johtavaan asemaan alalla, jonka pelikenttänä toimii koko maailma.

Tuotteita on tämänkin vierailun aikana yrityksen lähettämön lattialla lähdössä kolmelle eri mantereelle. Viennin osuus Dynasetin liikevaihdosta on yli 90%.

Pääasiallisesti Dynasetin valmistamat lisälaitteet ovat hydrauligeneraattoreita, hydraulisia korkeapainevesipumppuja sekä -kompressoreja. Myös magneettigeneraattorit lukeutuvat yrityksen tuotevalikoimaan.

Käytännössä Dynasetin valmistamien lisälaitteiden hienous perustuu siihen, että ne hyödyntävät voimantuotannossaan työkoneen omaa hydrauliikkajärjestelmää, johon ne asennetaan. Tuotteet ovat siis mobiilikäyttöisiä, ja sen vuoksi ne ovat hyvin joustavia käyttää missä ikinä työmaa sijaitseekaan.

– Asiakkaidemme koneet päätyvät toimimaan monesti hankalapääsyisiin paikkoihin, kuten vaikkapa metsiin tai kaivoksiin. Tuotteidemme ansiosta apukalusto on nopeasti saatavilla, Dynasetin ostopäällikkö Juha Hämäläinen kertoo.

Esimerkiksi hitsaus- tai pesulaitteistot kulkevat kätevästi työkoneiden mukana Dynasetin tuotteiden ansiosta.

– Tuotteemme helpottavat esimerkiksi huoltotoimia työmailla. Moni asia onnistuu paikan päällä viivytyksittä ratkaisujemme avulla, oli kyseessä sitten suunniteltu tai suunnittelematon tarve.

”Hydrauliikkakomponenttien valmistamien on äärimmäisen vaativaa työtä. Öljyvirtauksien optimointi vaatii korkeaa osaamista, huippuluokan kaluston sekä kokemusta. ST-Koneistukselta löytyy näitä kaikkia.”

Öljyvirtauksien optimointi vaatii korkeaa osaamista, huippuluokan kaluston sekä kokemusta. ST-Koneistukselta löytyy näitä kaikkia

Mika Varis, Dynaset Oy:n ostaja

Dynasetin hankintatiimi
Pitkäaikaista kumppanuutta
previous arrow
next arrow
 

Missä hydrauligeneraattori, siellä myös hydrauliikkalohko

Dynaset on tehnyt lohkojen osalta yhteistyötä ST-Koneistuksen kanssa jo vuodesta 1987. Mittakaavaa yhteistyön pituudelle antaa hyvin se, että Dynasetin perustaja Reijo Karppinen oli aloittanut hydraulisten lisälaitteiden suunnittelun ja valmistamisen autotallissaan vain vuotta aiemmin.

– Hydrauliikkakomponenttien valmistamien on äärimmäisen vaativaa työtä. Öljyvirtauksien optimointi vaatii korkeaa osaamista, huippuluokan kaluston sekä kokemusta. ST-Koneistukselta löytyy näitä kaikkia, Dynasetin ostaja Mika Varis toteaa.

ST-Koneistus on Dynasetin päätoimittaja hydrauliikkalohkojen osalta. Tämä tarkoittaa tuhansien lohkojen valmistusta vuositasolla, sillä käytännössä jokaisessa Dynasetin tuotteessa on lohko.

Ajanhenkeen kuuluu myös, että kaikella on kiire. Dynasetin jo toista vuotta kestänyt voimakas kasvu asettaa lisähaasteita toimittajille, joiden virhemarginaalit ovat jo ennestään minimaalisia.

– Meillä on erittäin hyvä kommunikaatioyhteys ST-Koneistuksen kanssa ja kiire vain korostaa sen merkitystä. Saamme vastauksia nopeasti, ja mitä ikinä hydrauliikkalohkoihin liittyvää heiltä kysymmekin, vastaus on perusteellinen. Heidän tietotaitonsa on hyvin korkeaa tasoa, Varis lisää.

Yleisesti Dynasetin ja ST-Koneistuksen yhtenevästä asenteesta kielii lisäksi se, että molemmilla yrityksillä on parhaillaan mittavat laajennustyöt käynnissä. Sekä oman että asiakkaiden menestyksen eteen on investoitava ja se on molemmilla tiedossa.

Dynasetin tontille valmistuu syksyn aikana 800 neliötä uutta tuotantotilaa sekä 1000 neliön toimistotilat. ST-Koneistuksen tuotantotilalaajennus valmistuu samoihin aikoihin.

ST-Koneistus on Suomen suurin vaativiin erikoisarjoihin erikoistunut hydrauliikkalohko- ja komponenttitoimittaja. Valmistamme monimutkaisia komponentteja suurella kapasiteetilla alan nykyaikaisinta laitekantaa hyödyntäen.

Autamme hydrauliikkayrityksiä sekä kone- ja laiterakennusteollisuutta valmistamaan laadukkaita lopputuotteita kilpailukykyiseen hintaan maailmanlaajuisesti.